Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4 Slide 5
 
Articol

Sfaturi pentru intretinerea cafetierei

  Autor dragos Data Articol 03.22.2019
Sfaturi pentru intretinerea cafetierei

Cum sa cureti filtrul de cafea?

Cum sa cureti o cafetiera?


Cafetiera sau  filtrul de cafea reprezinta unul dintre  cele mai simple si mai practice aparate pentru prepararea cafelei, folosite in mod frecvent si tocmai de aceea este important sa avem in vedere cateva sfaturi pentru intretinerea cafetierei.

Datorita simplitatii si fiabilitatii crescute, o cafetiera o sa o ai pentru ani de zile si asta chiar daca o sa o folosesti  zilnic.

O ceasca  de cafea pe care o servim la primele ore ale dimineții reprezinta  echivalentul unei cantitati  zdravene de energie. 


Mirosul și savoarea cafelei  te trezesc instantaneu și îți dau o alta perspectiva a zilei pentru a îndeplini diverse proiecte. Dacă detii un filtru de cafea, trebuie să stii neaparat și cum să îl îngrijești. 


Curatare filtru de cafea


Daca consideri că nu te descurci? Este foarte  simplu: îți sugeram cateva sfaturi cum să cureți filtrul de cafea.


Asadar, ți-ai savurat  cafeaua și ai primit  un avans promițător, nu pleca de acasă fara sa speli  filtrul de cafea. Daca vrei sa stii cum sa cureti filtru de cafea, facil si practic, iti recomandam urmatoarele:


  • Punem separat toate partile detasabile
  • Spalam cu atentie elemente respective
  • Indepartam urmele sau reziduurile de cafea existente
  • Eliminam urmele de zat

Spalam toate componentele cu apă caldă și detergenți de vase. 


De obicei, trebuie sa  verifici daca  acestea le putem spăla și în mașina de spălat vase. Este bine  ca  si sfat  ca după fiecare spălare să  lasam capacul deschis până când se usucă totul. Va recomandam sa folositi pentru aceste etape lavete si accesorii de calitate, care sa permita o intretinere facila ulterioara, mai multe puteti afla accesand Coola Saker.


Astfel, evităm formarea de germeni, carora le este prielinic mediul umed. Curățăm  filtrul ca să funcționeze așa cum  trebuie. Dar să avem in vedere  că trebuie să și arate foarte bine aparatul. 


Teoretic, trebuie să cureți cana din sticlă după fiecare folosire. Folosește-te pentru asta  apă caldă și puțin orez. Cu un burete curatam interiorul și îndepartam orice resturi - orezul o sa fie  ca un scrub natural.


Ștergem totul cu  prosoape de bucătărie din hârtie in interior și exterior și avem filtrul pregătit pentru următoarea folosire. 


Cafetiera sau filtrul de cafea este unul dintre cele mai intalnite electrocasnice. Daca intelegi cum sa cureti filtru de cafea in mod regulat, vei observa ca totul este mai facil la urmatoarele interventii de intretinere.

Fiecare  aparat electrocasnic, pentru  a  putea fi mentinut si utilizat in stare optima de functionare, filtrul de cafea trebuie sa fie curatat  frecvent pentru  a indeparta depozitele minerale stranse  de la  apa folosita, in  interiorul aparatului, curatarea   trebuie facuta  cu rezultate bune fara  sa deterioram aparatul. Anumite solutii pot fi achizitionate facil si in mediul online, descoperiti oferta celor de la Home Supplies Online.

seline;">Se recomanda  sa fie citit in primul rand si cu atentie manualul de utilizare al aparatului, partea  care se  refera la curatare si ingrijire periodica. Indicatiiledate de producator, sunt primele pe care trebuie sa le avem in vedere.


Daca nu mai gasiti manualul sau rezultatele avute  nu au fost satisfacatoare, va recomandam cateva metode de curatare pentru filtrele de cafea care nu au in dotare functiea speciala de autocuratare.


In functie de cat de dura este (calitatea) apa folosita la prepararea cafelei si de cat de des  utilizam cafetiera, filtrul de cafea  ar trebui sa fie curatat macar  o data pe luna (daca  cu duritate mare si utilizare intensa) sau o data la sase luni (pentru utilizare mai rara si cu apa mai buna calitativ). 

De asemenea, si concentratia solutiilor pe care le folosim le adaptamconditiilor de utilizare. Pot fi folosite si solutii eficiente din industria auto, recomandarea de astazii find legata de cei de la Casete Directie Volkswagen.
 

Pentru curatarea depunerilor minerale (calcar) si a grasimilor (ulei) de cafea, se folosesc  diferite solutii, aratate mai jos in ordinea eficientei lor:
 

- Solutie de curatare ce poate fi lichida sau solida sau pastile special  pentru curatarea si intretinerea cafetierelor, ceainicelor, ibricelor, care se gasesc in magazinele cu produse electrocasnice sau cele pentru menaj.
 

- Solutie de curatare facuta din otet, preparata in casa, amestecand o parte otet si trei parti apa pentru situatii normale sau amestec ½ otet si ½ apa pentru cazurile de folosire  foarte intens.  Ca dezavantaj al acestei solutii este mirosul de otet care poate sa  persiste o perioada.
 

- Solutie de curatare preparata din sare de lamaie, obtinuta in casa, prin amestecul a trei pliculete de sare de lamaie intr-un bol mic cu apa.
 

- Solutie de curatare utilizand  bicarbonat de sodiu, obtinut in casa, prin amestecul a doua linguri de bicarbonat de sodiu intr-o cana cu apa.
 

Oricare dintre aceste  solutii aratate  mai sus, se prepara in prealabil in cani si se toarna gata amestecate in cafetiera. 


Solutia se toarna in filtrul de cafea pentru circa 15 minute si se fierbe in aparat,  aceasta operatiune o putem repeta de doua sau trei ori, pana se  elimina toate depunerile. 


Dupa ce am finalizat operatiunea si  am eliminat solutia din aparat,  folosim apa curata pe care o  fierbem in aparat pentru  a elimina toate  urmele de solutie existente  in aparat. Daca mentinem solutia in aparat pentru timp mai indelungat, putem deteriora aparatul.
 

Atentie: Daca pentru urmarea acestor  sfaturi de mai sus considerati ca va asumati un risc de orice fel, nu aveti priceperea necesara, va este greu sa faceti singuri una dintre aceste operatiuni, sau poate  nu va regasiti in nici o situatie prezentata  de noi, va recomandam sa apelati  sau sa cereti consultanta si serviciile unui Tehnician specializat pentru aparatul in cauza.


Mult succes tuturor!

CURATENIE TOTALA SRL
Str Racari nr 55
Sector 3 , Bucuresti 031827
0740.138.424

Contact

Curatenie pentru toti in Bucuresti

Parteneri: Curatenie in Bucuresti | Transport persoane
adauga comentariu
Contact
Transport
Article recente
22.03.2019
Sfaturi pentru intretinerea cafetierei
19.07.2018
Curatenie birouri - sfaturi practice si un mediu sanatos
22.02.2018
Cum scapam de bacteriile din chiuveta
Categorii
Curatenie Ecologica
Curatenie simpla
Arhive
Februarie 2013
Aprilie 2016
Aprilie 2017
Aprilie 2017
Mai 2017
Mai 2017
Iunie 2017
Februarie 2018
Februarie 2018
Iulie 2018
Martie 2019
Linkuri Utile
Buy Genuine Vitamins
Transport personal
Köp Apple Tillbehör
Köpa Coola prylar
Coole Gadgets Kaufen
Apartamente noi Titan
Weight Loss Tips
Hands Free Dog Leash


 
Urmareste-ne si pe...